Belastingdienst ziet toename van phishingberichten

Er worden steeds meer phishingberichten verstuurd die van de Belastingdienst afkomstig lijken, zo laat de fiscus zelf weten. “Er zijn momenteel meerdere valse berichten in omloop. Het gaat om e-mails en sms’en. In de berichten staat dat u direct een openstaande vordering aan de Belastingdienst moet betalen”, aldus een waarschuwing op de website van de Belastingdienst.
Afgelopen maandag verscheen er op Twitter nog een waarschuwing van de fiscus voor malafide e-mails die ransomware probeerden te installeren. Normaliter ontvangt de Belastingdienst zo’n veertig meldingen per dag over phishingberichten. Vorige week waren het er vijfhonderd en afgelopen maandag zelfs duizend, aldus een woordvoerder tegenover de NOS.
Wie een phishingbericht ontvangt wordt aangeraden die meteen te verwijderen. “Hebt u een e-mail of sms gekregen en denkt u dat die van ons komt? Wij vragen u nooit om betalingen te doen via e-mail of sms. Hebt u per ongeluk wel betaald? Of hebt u schade aan uw computer? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en doe aangifte bij de politie.

Related Posts